over nitraat, stikstof, mest en drinkwater

Uilenspiegel 1 2018 miniAls onze voorvaderen wisten wat voor theater er wordt gemaakt rondom het "brandgevaarlijke" nitraat, zouden zij zich omdraaien in hun graf. Want van de beschikbaarheid van nitraat, dus in eerste linie drijf -en stalmest, hing de vruchtbaarheid van de bodem af, en daarmee dus de oogst en de hoop dat iedereen genoeg te eten zou hebben. Zonder nitraat geen plantaardig eiwit, en zonder plantaardig eiwit geen vlees.

Nitraat is zo te zeggen het bloed van de aarde. In ons drinkwater zit maar een klein beetje, meestal zo'n 10 tot 20 milligram per liter. Exorbitant hoge gehalten bevinden zich in groenten. Zo is bijvoorbeeld 7 gram per kilo toegestaan in rucola. Een hele reeks groenten bevat meerdere grammen. Als nitraat zo gevaarlijk zou zijn, zou een verbod op de consumptie van groenten een levensreddende maatregel zijn. Bescherm de mensheid, vrouwen en kinderen eerst!

Aangezien nitraat en zijn reductieproducten, nitriet en...

...stikstofmonoxide, in het lichaam belangrijke taken vervullen, b.v. bij de afweer tegen ziektekiemen of als signaalstoffen, produceert het organisme het ook gewoon zelf. Nitraat, in de vorm van nitroglycerine, is het oudste synthetische medicijn. Op grond van zijn uitmuntende werking wordt het vandaag de dag nog altijd voorgeschreven als levensreddend medicament.

Het aantal journalistieke canards is inmiddels uitgegroeid tot een imposante toom. Wij nodigen u uit om met ons mee te gaan op eendenjacht - om de meest pijnlijke dwalingen af te schieten!

U kunt hiervoor de => Nitraat - Eulenspiegel gratis downloaden.

Ga hiervooor naar de site van het EU.L.E. Instituut: www.euleev.de