afdruk

Brotzeit door Udo Pollmer

Fake Wurst

Zoals bekend lost het veganisme alle dringende problemen op, die we zonder de media nooit zouden hebben opgemerkt. Het doet mensen geloven dat het hen slank, fit en mooi zal maken; sommige veganistische websites verzekeren ons zelfs dat we er "quasi eeuwig door kunnen leven“. De nobele veganist eet geen dier, hij wacht gewoon tot het krepeert, zodat het niet hoeft te lijden. Hij beschermt het klimaat omdat deze ondervoeding de mensheid helemaal vanzelf decimeert. Alleen de aankoop van vegane worstjes verlost ons van onze schuld, waarmee wij, levende mensen, onszelf hebben opgezadeld door onze overbevolking.

Als hamburgers ethisch en gemakkelijk kunnen worden vervangen door gehaktballetjes op plantaardige basis, waarom...

...dan ook niet de veganisten door opblaas gummipoppen? Latex is puur plantaardig, geen dier hoeft er voor te lijden. De pop beschermt het klimaat omdat zij geen CO2 uitademt, zij beschermt het milieu omdat zij geen cosmetica in het riool spoelt, hetgeen de schattige kleine watervlooien verstoord.

Rubber poppen zijn van nature buigzaam en zeuren niet om eten. Als je de lucht uit de opgeblazen exemplaren laat ontsnappen, is er ruimte voor een wasrek of een krat bier. Ethisch verantwoord en hartstikke makkelijk. Overtuigde veganisten moeten dit liefdevol ter harte nemen in hun sociale interacties.

Terug naar de plantaardige burger, die kan worden gemaakt van soja, erwten of seitan. Het woord seitan is speciaal uitgevonden om geen slapende veganisten wakker te maken. De echte naam is gluten (met een lange "e", alstublieft, ook al spreekt men in bepaalde kringen over glut'n en klot'n). Gluten is het gluteneiwit van tarwe - een afvalproduct van de zetmeelproductie. Bij regelmatige consumptie kan het coeliakie veroorzaken, een ongeneeslijke darmziekte.

In het verleden werd meel altijd gefermenteerd, meestal met gist of zuurdesem. Dit breekt de eiwitstructuren af die de ziekte veroorzaken. In die tijd was coeliakie een tamelijk zeldzame ziekte. Intussen neemt het om "onverklaarbare" redenen toe. Degenen die ongefermenteerde seitan aan hun kinderen voeren of het als vleesvervanger aanbieden in kinderdagverblijven en schoolkantines moeten niet verbaasd zijn als zij op een dag aangeklaagd worden wegens het toebrengen van lichamelijk letsel.


Aminozuurpatronen zonder waarde

In voedingsadviezen heerst het idee dat men de waarde van een eiwit kan afleiden uit het spectrum van zijn aminozuren. Dit is mogelijk met dierlijke producten, maar niet met plantaardige producten. De reden is dat planten zogenaamde enzymremmers bevatten - om roofdieren af te weren. Dit is schadelijk voor de spijsvertering van de dieren, die de voedingsstoffen niet meer goed kunnen benutten. De remmers bevatten ook de meeste essentiële aminozuren. Dit zijn de "vitale" stoffen die het lichaam niet zelf kan produceren. Helaas zijn deze remmers voor ons onverteerbaar. In het laboratorium wordt plantaardig eiwit volledig afgebroken voor chemische analyse, zodat alle aminozuren worden vastgelegd. Maar ons lichaam is geen chemisch laboratorium, het kan ze niet gebruiken.

In Illinois hebben twijfelaars het assortiment van een bekende nep-vlees-firma gecontroleerd, en met name het eiwitgehalte. Het resultaat: de erwtenburgers bevatten aanzienlijk minder eiwitten dan werd aangegeven. Volgens de Amerikaanse wetgeving moet ook de waarde van het eiwit worden vermeld om, gelet op de inhibitoren, een vergelijking met echt vlees te kunnen maken. Toen zag het er nog somberder uit. De claims van de fabrikant waren mateloos overdreven. Vegane hamburgers zijn dus geen vervanging voor vlees.

De zakelijke media beloven regelmatig "dat de markt voor plantaardige eiwitalternatieven explodeert", maar in plaats van de verhoopte explosie volgt al snel een implosie. Wanneer opnieuw miljoenen dollars voor niets zijn uitgegeven, bestempelen analisten de voorheen zo geprezen aandelen als "pipe burst". Waarom gebeurt dit telkens weer?


De darm denkt mee

Elk voedingsmiddel moet het hele lichaam door, wordt door het lichaam geanalyseerd en op zijn reis door het spijsverteringskanaal beoordeeld op zijn geschiktheid als voeding. We hebben niet alleen smaakreceptoren op de tong, maar in het hele spijsverteringskanaal. Daarnaast voelt het lichaam ook de metabolische effecten, d.w.z. het biologische effect van een voedingsmiddel. Wij hebben dus niet alleen uitwendige zintuigen, zoals voor zien, horen en ruiken, maar ook inwendige, de stofwisselingszintuigen.

Het verzamelen van de informatie is de verantwoordelijkheid van het enterische zenuwstelsel, dat de kenmerken nauwkeurig registreert en ze als somatische markers een leven lang opslaat. Dit werd voor het eerst beschreven door de neuroloog Antonio Damasio in 1994. De somatische markers bepalen de individuele eetlust van mens en dier. Het enterisch zenuwstelsel, het ENS, is ontwikkelingsmatig ouder dan het CZS. Het CZS, d.w.z. de hersenen, heeft zich pas later ontwikkeld uit het ENS, het darmbrein. Dit is de diepere reden waarom de eetlust meestal sterker is dan het zogenaamde verstand.

De naïviteit van de vleesvervalsers komt tot uiting in de overtuiging dat het volstaat de plantaardige gehaktballen te aromatiseren om "de smaakpapillen te misleiden". Het heeft geen zin om er glutamaat en chili doorheen te roeren zodat het gehemelte het bedrog niet opmerkt. Dan werkt de marktintroductie misschien, maar de herhalingsaankopen komen niet. Je kunt het gehemelte voor de gek houden, maar niet het lichaam.

Het heeft geen enkele zin om in supermarkten schappen met veganistische "worsten" in te richten en bij de ongehoorzame klant schuldgevoelens op te wekken als hij bij het worstenkraampje toch naar vleeswaren verlangt. De veganistische winkeldochters zullen, zelfs als speciale aanbieding, in de schappen blijven liggen. Waarom staan er dan nog steeds veganistische schappen ondanks het gebrek aan vraag? Heel eenvoudig. De markten vroegen erom - anders komt er geen Grote Reset. Opmerking: De veganistische propaganda dient in de eerste plaats als voorbereiding op de Nieuwe Wereldorde naar de regels van het Wereld Economisch Forum.


Katten zouden bij de slager kopen

De terugkoppeling tussen de voedingskwaliteit en de eetlust is ook de reden waarom katten, die vegan gevoed worden, aan deze dierenmishandeling proberen te ontsnappen door achter vogels aan te gaan. Dit werd bevestigd in een studie van de Universiteit van Exeter. Vlees als voedsel verminderde dit gedrag drastisch. De hoofdauteur weigert dit natuurlijk te geloven en speculeert dat de muizenjagers gewoon een "sporenelement" missen.

Een deelneemster aan de studie meldde verbijsterd dat haar kat onmiddellijk ophield dode vogels mee naar bed te nemen of ratten in de prullenbak te stoppen nadat ze het supermarktvoedsel - vermoedelijk soja - had vervangen door echt vlees. Misschien is de gewoonte van sommige huistijgers om hun baasjes te verblijden met kleine dode vogeltjes, gewoon een vriendelijk verzoek om vlees. Analyses van vegan kattenvoer in de Duitse handel hebben uitgewezen dat het vaak te weinig calorieën en te weinig eiwitten bevat, maar in plaats daarvan sporenelementen en dan wel 10-voudig overdoseerd.

Wanneer de vertegenwoordigers van de vegane geloofgemeenschap geïnteresseerd waren in het welzijn van onze veestapel, zouden zij ervoor zorgen dat de varkens gevoed werden zoals vroeger. Sinds de vegane dwangvoeding bijten ze in elkaars oren en staarten om het bloed op te likken. Op die manier compenseren zij het gebrek aan waardevolle eiwitten, dat het gevolg is van het afzien van diermeel. In het wild eten zwijnen graag aas, eieren en nestlingen.


Oude Zweedse en nieuwe kerk

Wat willen de mensen achter de schermen? Dierenwelzijn? Nee. Misschien helpt de volgende kop ons: „Vegane burger wint prijs, omdat hij naar mensenvlees zou smaken". Zoals bekend is, vanuit veganistisch standpunt, mensenvlees okay omdat geen enkel dier ervoor heeft moeten "lijden". Niet ver van het hoofdkwartier van dit bekroonde Zweedse bedrijf doceert professor Magnus Söderlund. Sins jaar en dag predikt hij over heel de wereld, nu eindelijk eens menselijke lijken te gaan eten.

Heeft de opperpriesteres van de veganistische sekten, mevrouw Ingrid Newkirk niet per testament beschikt dat haar lijk in stukken gesneden en gebakken moet worden? Ik citeer uit het testament van de zogenaamde "first lady" van het dierenwelzijn: "1. Snij een paar stukken vlees van mijn lichaam en grill deze." "2. Ontvel me en maak er de eerste ... hagedis handtas van." De wensenlijst gaat zo verder, ik laat het bij dit reptiel. Ingrid Newkirk is het rolmodel van een generatie vrouwen die eindelijk serieus werk wil maken van het veganisme.